Topthrillers van nu


Reputatie 2
Badge +1
  • Actieve Spotter
  • 3 reacties
Ik ben dol op thrillers, en hierbij deel ik graag een paar geweldige thrillers van dit moment. Stuk voor stuk angstaanjagend spannend en heerlijk om te lezen!

· Ik ben nog niet zo lang geleden begonnen met de reeks van M.J. Arlidge en eigenlijk was dat een uitkomst, want nu kon ik alle delen achter elkaar doorlezen. Op Wie niet weg is moest ik dan wel weer even wachten, een terging! Want deel 5 had echt zo’n enorme cliffhanger. Maar het was het meer dan waard, dit deel is zo goed geschreven en zo spanend. Wat een auteur is het toch!

· Ik houd erg van historische thrillers. Ik keek dan ook erg uit naar München 1938, het nieuwe boek van Robert Harris. Heel knap hoe hij echte gebeurtenissen heeft kunnen verweven in deze spannende roman. Het is niet echt een thriller waarbij je op het puntje van je stoel zit, maar toch blijf je meer dan geboeid.

· Voor zijn vorige boek (W.O.L.F) kreeg Boris O. Dittrich een nominatie voor de shortlist van de VN Thriller van het jaar 2016 en was daarmee de grootste verrassing van die lijst. Inmiddels weten we dat de ex-politicus meer dan goede boeken kan schrijven en ook Halszaak is weer een goede kanshebber voor de VN-prijs.

· Joanne Harris ken je vast nog wel van de bestseller Chocolat, maar wist je ook dat ze thrillers schreef? En nog goede ook, laat je dus een verrassen door haar nieuwe boek: Een klasse apart.

· En dan mijn laatste tip: De laatste meisjes van Riley Sager. Het is een bekende Amerikaanse auteur die onder een pseudoniem dit boek heeft geschreven; en wat voor een boek. Een ijzersterk plot, goeie wendingen en bloedstollend spannend.

Welke thrillers zou jij aanraden?

4 reacties

Reputatie 4
Badge +3
@Lucia Mooi lijstje. Toevallig heb ik zelf net Munchen 1938 gelezen. Ik heb er elders op Bookspotters nog een stukje over geschreven 🙂 Erg boeiend (het boek bedoel ik dan, al is mijn stukje natuurlijk ook de moeite waard).
Heb je nog meer tips in die hoek? Dus dan bedoel ik met name spannende verhalen / thrillers die verweven zijn met echte historische gebeurtenissen.
Reputatie 2
Badge +1
@Birdman Inderdaad een leuke recensie die je schreef! Ik weet natuurlijk niet wat je al gelezen hebt, maar ik zat meteen te denken aan Alleen hij (the one man) van Andrew Gross. Gaat over een man die moet infiltreren in Auschwitz om daar iemand te bevrijden. De personages zijn wel fictie, maar de 'omstandigheden' niet. En het is gewoon superspannend!

Een boek dat op feiten is gebaseerd, maar dat je misschien al wel gelezen hebt, is HhhH. Echt een aanrader!

Anders misschien de historische thrillers van Tomas Ross?
Reputatie 4
Badge +3
Bedankt voor de tip @Lucia ! Met name de titel 'Alleen hij' spreekt me erg aan. Klinkt als een indrukwekkend verhaal. Die zet ik op mijn lijstje!
Reputatie 4
Badge +6
Ha @Lucia ! Je zegt boek van Boris Dittrich een van je favoriete thrillers van dit moment is. Dan vind je het vast hartstikke leuk dat gisteren bekend is geworden dat hij dit jaar het geschenkboek van de Maand van het Spannende Boek gaat schrijven! Het boekje heet Barst en zal gaan over een moord en grenzeloze ambitie rondom een populair tv-programma... Benieuwd! Wel nog even wachten tot juni helaas....

Reageer