Vraag

Op zoek naar een nieuwe fantasyserie


Reputatie 4
Badge +3
Ik lees boeken uit meerdere genres; soms wat literatuur, dan weer een fantasy, en ach, doe eens gek... een thrillertje tussendoor.

Wanneer ik weer eens in een fantasy-mood ben, loop ik toch al snel vast. Wat moet ik in hemelsnaam gaan lezen? Gezien de omvang van de meeste series is dit een belangrijke keus, je zit er meteen voor een behoorlijke tijd aan vast. Dus daarom deze oproep; wie heeft er goede tips??

Even een paar voorwaarden; ik zoek een serie die dus niet te lang is (max 3 a 4 delen). Bij series van 10-12 delen ben ik direct een jaar van mijn leven kwijt. Daarnaast bij voorkeur een serie die is afgerond (ooit jaren zitten wachten op een volgend deel van Het Rad des Tijds).

Om jullie een beetje op weg te helpen, een kort overzicht van wat ik al gelezen heb. Dan weten jullie dat jullie deze niet hoeven te tippen, en hebben jullie direct een idee van mijn smaak / voorkeur:

- Alles van Tolkien
- Het Rad des Tijds (Robert Jordan & Brandon Sanderson)
- De Donkere Toren (Stephen King)
- De Magier reeks (Raymond Feist)
- De Mistborn trilogie (Brandon Sanderson)
- Aardzee 1 & 2 (Ursula le Guin)

Dus kom maar op: wie heeft de gouden tip?

7 reacties

Reputatie 1
Leuke lijst: sommigen mij bekend en anderen nieuw. Of het goud is weet ik niet, maar ze zijn wel goed:
- Windhaven, van George rr Martin en Lisa Tuttle
- Trilogie van zeven wateren, van Julliet Marillier
Reputatie 4
Badge +3
Bedankt @roos voor de tips! Ik zal me eens in jouw suggesties verdiepen. Ik zie dat de trilogie van Zeven Wateren inmiddels ook al een vervolg in een nieuwe trilogie heeft gekregen 😃 Heb je beiden gelezen?
Reputatie 3
Ik ben zelf echt helemaal weg van The Kingkiller Chronicles. Er zijn op dit moment 2 boeken van uit (met een 3e op komst) en het zijn wat mij betreft de beste fantasy boeken die ik heb gelezen. Deel 1 heet 'The name of the wind' en deel 2 heet 'The wise man's fear'.
Zie hier voor meer uitleg.

De reeks is minder luguber dan The Dark Tower, maar heeft wel hele spannende elementen. Vooral de world-building is heel indrukwekkend en intrigerend.

The Golden Compass reeks is ook tof. 3 delen, tikkeltje ouderwets qua schrijfstijl, maar bomvol fantasie. Het is wel een klassieker in de fantasy wereld.

Als je iets meer realistisch wil hebben dan kan je ook 'Call of the wild' en 'White Fang' van Jack London lezen. Is eigenlijk niet echt fantasy, maar raakte bij mij een zelfde soort snaar. Het zijn twee verschillende verhalen die allebij gaan over het overleven in de wilde natuur van noord amerika. De overlevingsdrang en het afzien zijn heel erg voelbaar en dat maakt het heel erg tof.
Reputatie 3
Ik kan je hier totaal niet bij helpen Birdman - dit is nu net een genre dat ik nooit lees! Zou ik misschien toch eens moeten doen, maar ik zie een beetje op tegen die dikke boeken ...
Reputatie 1
TomRaaff schreef:

Ik ben zelf echt helemaal weg van The Kingkiller Chronicles. Er zijn op dit moment 2 boeken van uit (met een 3e op komst) en het zijn wat mij betreft de beste fantasy boeken die ik heb gelezen. Deel 1 heet 'The name of the wind' en deel 2 heet 'The wise man's fear'.
Zie hier voor meer uitleg.

De reeks is minder luguber dan The Dark Tower, maar heeft wel hele spannende elementen. Vooral de world-building is heel indrukwekkend en intrigerend.Deze reeks is inderdaad een aanrader.

Wanneer je de Magiërreeks van Feist leuk vond, dan is de driedelige Keizerrijkreeks van Feist i.s.m. Wurtz wellicht ook wat voor je. Dat speelt in dezelfde periode, maar dan in Kelewan (de wereld waar Pug terecht komt en opgeleid wordt).

Zal nog even nadenken over andere goede reeksen.
Reputatie 4
Badge +3
@TomRaaff Bedankt voor de tips. Met name de Kingkiller Chrocicles spreekt me wel aan. Heb even kort rondgekeken online en ik zie dat zijn stijl wordt vergeleken met Tolkien en ook Robert Jordan. Dat belooft veel goeds! Ik las dat het derde boek de serie gaat afronden, weet jij al wanneer dit laatste deel verwacht wordt?
Reputatie 3
@Birdman , nee, helaas niet. Ik geloof dat er nog geen release date op zit... er word al jaren met smacht op gewacht door de trouwe fans!

Reageer