Vraag

De beste boeken voor een kerstgevoel?


Reputatie 3
  • Actieve Spotter
  • 25 reacties
Het jaar vliegt voorbij, en het is bijna Kerst!
Een paar dagen vrij en een heleboel goed eten en goed gezelschap, yay 😃

Ik tracht momenteel om dit kerstgevoel een beetje op te bouwen, en ik vroeg me af of iemand een boek kent dat hierbij kan helpen?

Misschien iets dat met het thema te maken heeft? Of een kinderboek dat je vroeger altijd leuk vond om te lezen rond deze tijd?

Ik sta open voor zowel literatuur als prentenboeken, zolang het maar een goed kerstgevoel helpt op te bouwen! 😄

8 reacties

Reputatie 5
Badge +8
Hoi @Sevadi, wat dacht je van Kerstdagen van Jeanette Winterson? Twaalf mooie kerstverhalen met kerstrecepten 🙂
Reputatie 3
@Lisanne Dat ziet er goed uit zeg! Heb je enig idee over wat voor recepten er voornamelijk in staan? Diner, lunch of gebak? Ik ben persoonlijk het soort persoon dat de hele kerstvakantie door zandkoekjes bakt, dus gebak recepten zijn altijd welkom maar diner recepten zijn dan weer wat moeilijker 😁
Reputatie 2
Badge +1
De klassieker ‘Alleen op de wereld’ mag natuurlijk niet ontbreken deze donkere dagen voor kerst. Hartverwarmend met hier en daar een traantje.
Reputatie 3
@Sam Ach ja die herinner ik me nog! Ik had daar een groot (A2 dacht ik) prentenboek van toen ik jonger was. Echt een geweldig verhaal 🙂
Reputatie 5
Badge +8
@Sevadi Het is een beetje een mix van echt Engelse kerstgerechten, vooral hoofdgerechten en hapjes maar er staan wel iets van kaaskoekjes en viskoekjes tussen. Niet echt normale koekjes geloof ik, wel hapjes. Het gaat denk ik meer om de sfeer, echt een gezellig boek dat je een kerstgevoel geeft. Maar ik heb zelf dus nooit een van de gerechten gemaakt, geef ik eerlijk toe! Mocht jij het wel doen, laat het me weten, ben heel benieuwd!!
Reputatie 3
@Lisanne Klinkt lekker! Heb nooit viskoekjes geprobeerd te maken omdat dit voor mij altijd op een erg vreemde combinatie leek, de textuur van een koekje met de geur van vis? Egh nee.
Ik zal het je zeker laten weten als ik wat van de recepten uitvoer, bedankt voor de aanbeveling! 😃
Reputatie 4
Badge +6
Ha @Sevadi , het ultieme kerstverhaal vind ik De Avonden van Gerard Reve. Ook niet voor niets één van mijn favorieten aller tijden. Een klassieker die je gelezen móét hebben! Ik zal er binnenkort wel een stukje over schrijven dus hou het in de gaten! 😉
Reputatie 3
@Wim Bedankt voor de aanbeveling! Ik kijk uit naar je recensie ☺

Reageer