De beste boeken om Blue Monday door te komen


Reputatie 5
Badge +8
  • Hoofdredacteur
  • 97 reacties
Het is koud en regenachtig. Misschien ga je, net als ik, in het donker 's ochtends de deur uit en kom je in het donker weer thuis. De feestdagen zijn weer voorbij, de zomer nog ver weg. Bovendien zijn je goede voornemens mislukt. En dan is het ook nog maandag - vast niet je favoriete dag.Het is vandaag dan ook Blue Monday (of deprimaandag, mag ook). Volgens sommigen de meest deprimerende dag van het jaar. In mijn ogen de ideale dag om eens weg te kruipen met een écht leuk boek.

Zelf pakte ik vorige week een thriller uit de kast, om de literaire roman die ik nu lees eens af te wisselen. Ik had zin in een boek dat misschien niet superliterair was, maar wel heerlijk wegleest. Ja, ik ben dus ein-de-lijk begonnen in Oorsprong van Dan Brown.

Wat is jullie Blue Book voor Blue Monday? Met welk boek kruip jij het liefst weg als je even een beetje down bent?

1 reactie

Reputatie 4
Badge +6
Ha @Lisanne , ik ben de Blue Monday gelukkig goed doorgekomen! Jij ook?

Een toepasselijk boek voor Blue Monday (oké, die is nu voorbij, maar het is sowieso een interessant verhaal) is Pil van de cabaretier Mike Boddé. In dit boek beschrijft hij hoe zijn leven jarenlang werd beheerst door zware depressies. Een heel openhartig boek, dat je weer doet beseffen welke invloed een dergelijke ziekte heeft. Je kunt nog zo grappig, succesvol en gewaardeerd zijn, als de depressie eenmaal toeslaat is het een kwestie van worstelend door de dag komen. Gelukkig gaat het weer een stuk beter met Mike Boddé. Heel goed en dapper dat hij probeert om het thema verder bespreekbaar te maken!

Reageer