Blij met mijn Boek! Boekenkerst 2017 bij de familie Groot


Reputatie 3
  • VeelSpotter
  • 50 reacties
Je bent leesbevorderaar of je bent het niet! Ik wel dus. En daarom had ik een leuke boekenverrassing voor mijn familie met Kerst.

Even wat achtergrond: wij vieren Kerst met het hele gezin waar ik uit kom - dit zijn 7 kinderen, die inmiddels samen weer 17 nieuwe kinderen hebben geproduceerd, die nu variëren in leeftijd van 11 tot 30 jaar. Een aantal van deze lieverds hebben inmiddels ook alweer serieuze wederhelften, enfin, voor je het weet zit je gewoon met 33 man aan het Kerstdiner. Hoe leuk!!

Nu is het grote voordeel van het werken in een boekwinkel (ja, geldt ook voor online boekwinkels) dat je zo af en toe boeken krijgt, of voor een zeer zacht prijsje mag aanschaffen. En aangezien ik nog stééds vreselijk hebberig word van boeken, heeft er zich de afgelopen drie jaar thuis een bibliotheek gevormd, die nooit en te nimmer meer uit te lezen valt, tenzij ik óf mijn baan opzeg, óf zorg voor 7 extra levens na deze. Beide onaantrekkelijke en/of onpraktische opties, laten we wel wezen.

Na een lang en pijnlijk selectieproces (denk: Sophie's Choice), had ik 33 exemplaren verzameld waar ik wel afstand van wilde doen. Vooruit dan. Mooi ingepakt met kerstpapier, en zo kreeg iedereen (blind) na het Kerstdiner een pakje. Ik weet natuurlijk niet precies waar iedereen van houdt, dus het leek me mooi als er een levendige ruilhandel zou ontstaan, zodat uiteindelijk iedereen aan het eind van de vakantie naar huis zou gaan met een passend boek.

We maakten een soort boeken-voorstel-rondje, waarbij iedereen één voor één iets mocht vertellen over het ontvangen boek, zodat de rest kon horen wat er allemaal beschikbaar was. En zo praatten we ineens met zijn allen over boeken - en bleven dit ook in de dagen daarna nog doen. En praten over boeken is bijna net zo leuk als het lezen van boeken - toch?

Sommigen kregen direct een geschikt boek - zo stelde neef Willem (15) stellig bij het ontvangen van het boek Drakendal: "deze is voor mij". Anderen bleven nog dagen tobben "welke zal ik nemen, en wat raad je me aan?".

Zus Anna maakte van iedereen een mooi portret - zie hieronder.

Het bleef nog lang stil, daar in die boerderij in Diever - op het geritsel van bladzijden na ...

🎅

Foto's Anna Groot | www.webletters.nl
11 reacties

Reputatie 5
Badge +8
Wat een superleuk initiatief! Kan me voorstellen dat iedereen zo heel enthousiast wordt 🙂 Waren er nog specifieke titels extra populair?
Reputatie 4
Badge +6
Heel leuk sfeerverslag! Je hebt zelf veel boeken weggegeven. Heb je ook nog een boek mogen krijgen? Zo ja, welke?
Reputatie 3
@Lisanne , ik herinner me niet dat er gevochten is om bepaalde titels. Ik had ook een hele mooie balans tussen literatuur, romans, jeugdboeken, non fictie etc. En de meeste boeken vonden hun weg gemakkelijk en zonder vechten naar hun nieuwe eigenaar.
Reputatie 3
@Wim , hou op, ik heb al een boek!!
😉

Het doel was nu juist om de boekenkast LEEG te krijgen, niet vol! Hahahaa!
Reputatie 4
Badge +6
Haha, ja dat is waar @Marlou , maar als je er 33 weggeeft, dan mag je er misschien toch ook wel eentje krijgen? Het is ook leuk als iemand anders probeert een geschikt boek voor jou te vinden. Misschien dat je wel net zo blij verrast wordt als jij bij die 33 familieleden van je hebt proberen te doen. Want hoe ging die reclame ook alweer?


📕
Reputatie 3
Haha grapjas!!
Reputatie 3
Wat een tof idee @Marlou! Die ga ik onthouden voor volgende kerst! 🙂
Reputatie 3
Ja he Tom, als we weer eens een sale hebben van boeken, dan kun je ook kadootjes uitzoeken! Ik had ze eerlijk gezegd wel uitgezocht voor mezelf, maar het werden er gewoon té veel. En zo leuk om te zien hoe blij mensen (nog steeds) van een boek worden.
Reputatie 1
Leuk verhaal Marlou! En wat blijft lezen heerlijk hè.
Reputatie 3
@Marlou , ja, ik had tijdens de vorige sale ook flink wat cadeautjes ingeslagen. Ik heb mijn familie tijdens kerst en sinterklaas van een boek voorzien.
Reputatie 3
Leuk Tom! Ik ga het hopelijk volgend jaar weer doen. Hoe is trouwens dat boek van Stephen King?

Reageer